Аукціон відбувся ще 20 жовтня, але публічного анонсу торгів не було, тому про його результати стало відомо лише сьогодні, 1 грудня, пише «Високий замок». 

Резиденцію продано за 20 мільйонів 252 тисячі 400 гривень. Квадратний метр — орієнтовно 50 тисяч гривень. Спочатку стартова ціна становила майже 29 мільйонів, але оскільки це був шостий аукціон — вартість відчутно знизили.

В аукціоні брали участь дві фірми, й обидві пов’язані з холдингом «Фест»: ТзОВ «Системи лояльності» (компанію зареєстровано на Кіпрі) та ТзОВ «Рітейл менеджмент системс». Переможець торгів — ТзОВ «Рітейл менеджмент системс», повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра.

«Рітейл менеджмент системс» контролює «Компанія з управління активами «Актив», а директором є Людмила Остапчук, відома як керівник відділу постачання холдингу «!Fest», який об’єднує мережу ресторанів та магазинів, відзначає «zaxid.net». 

Керівником ТОВ «Системи лояльності» є Наталія Мазяр, відома як керівник відділу персоналу «!Fest». Фірма належить кіпрській компанії «ФСТ Інтернейшенел Лайонс Протекшн Лімітед», яку записано на кіпріотів Іоакіма Хрістоса та Пападопулоса Міхаіла. Ця ж кіпрська фірма разом із Наталією Дубовою є власницею ТОВ «Шокоооооооолад» (крамниці «Львівська майстерня шоколаду»), яке входить до холдингу «!Fest». 

Резиденцію на вул. Глінки у Львові офіційно призначено для «тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi». Щороку на утримання будівлі з бюджету Львівської області виділяли орієнтовно 150-170 тис. грн, однак за призначенням резиденцію фактично не використовують. Тому Львівська облрада, на балансі якої перебуває резиденція, вирішила продати її на аукціоні.

Мережа концептуальних ресторанів «Фест» працює у Львові з 2007 року. Першим закладом мережі стала «Криївка». Тепер у мережу також входять «Мазох-кафе», «Вар’яти», «Лівий берег», «Масони», «Гасова лямпа» та інші.

Власниками мережі є львів’яни Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасимов.

Ресторани мережі часто згадують у пресі через різні порушення. Останні два роки триває скандал навколо закладу мережі на вул. Сербській – там «Фест» незаконно встановив на фасаді будівлі – пам’ятки архітектури бутафорні ванни та умивальники. 

У травні цього року в іншому закладі мережі ресторані «Правда»  зафіксовано масове отруєння, тоді госпіталізували більше ніж 40 відвідувачів ресторану

ІА "Вголос": НОВИНИ