Про це повідомляє місцева служба охорони пам'яток, передає «Интерфакс». 

Відомо, що місцева влада уклала договір оренди бастіону з байкерами ще на початку літа. Таким чином, для розміщення регіональної штаб-квартири «Нічним вовкам» надали старовинну фортечну споруду у вигляді підкови загальною площею більше 2,4 тисячі квадратних метрів у центрі Калінінграда.

За словами представника служби, уряд прийняв таке рішення, тому що в останні кілька років будівля було закинута, а байкери самостійно зайнялися благоустроєм території бастіону.

Повідомляється, що незабаром на території бастіону буде створена штаб-квартира «Нічних вовків» і майданчики для проведення концертів та фестивалів, організованих байкерами. Яку суму «Нічні вовки» платитимуть за оренду фортеці в центрі міста не повідомляється.

Раніше влада Москви виділила байкерського клубу «Нічні вовки» ділянку під будівництво нової штаб-квартири в Крилатському, вартість якої становить близько $95 млн. При цьому вартість оренди для байкерів може варіюватися: у випадку, якщо байк-центр буде визнаний соціально-просвітницьким проектом, «Нічні вовки» платитимуть за оренду близько 500 тис рублів на рік (7 тис дол).

Землі на пільгових умовах для «Нічних вовків» виділелі і в окупованому Криму, зокрема, вони отримали 267 гектарів землі біля гори Гасфорта. На ділянці байкери обіцяють побудувати «багатофункціональний спортивно-патріотичний центр екстремальних видів спорту». Так як діяльність організації визнана соціально значущою, земля передається в користування на пільгових умовах, а саме - зі знижкою 99,9%. Так, вартість 1 квадратного метра для «Нічних вовків» на 10 років визначена в розмірі 536 рублів (7 дол США).

ІА "Вголос": НОВИНИ