Президент України Володимир Зеленський підписав постанову РНБО «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». До підсанкційних осіб внесли В’ячеслава Юткіна, який є власником елітного п'ятизіркового готелю у Львові.

Відповідне розпорядження опублікували на сайті Президента.

Загалом у список внесли 43 осіб.

У документі зазначається, що до 71-річного В’ячеслав Юткіна, серед іншого, застосують такі обмеження:

  • повне припинення торговельних операцій,
  • запобігання виведенню капіталів за межі України,
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань,
  • заборону участі у приватизації і оренді державного майна,
  • заборону на набуття у власність земельних ділянок.

Хто такий В’ячеслав Юткін

Юткін народився 11 жовтня 1952 року в м. Даугавпілс (Латвія). У 1999 році закінчив Українську академію зовнішньої торгівлі за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». У 1979 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Журналістика». 

За іншими даними - «закінчив інститут ім. Ю. Андропова КДБ СРСР. У 1979−1991 рр. працював у радянській розвідці, а потім — у Службі безпеки України на посаді заступника керівника інформаційно-аналітичного центру».

 

У 2008 році був Головою Правління ВАТ “ДБ” Сбербанк Росії”. Юткін також очолював БАНК НРБ«, “Промінвестбанк” та »Сбербанк". Активно вів бізнес на території РФ та у Криму, навіть після окупації півострова.

Журналісти-розслідувачі доводили зв'язок Юткіна із російським бізнесом, який зав'язаний на розвідці.

Юткін і Садовий

BANK Hotel вкрай полюбляють львівські чиновники з команди міського голови Андрія Садового. Тут відбувається багато офіційних заходів та форумів, співорганізатором яких виступає Львівська міська рада. Під час виборів міського голови у 2020 році саме у цьому готелі працював штаб Андрія Садового. Там він і святкував перемогу у голосуванні.

Відомо, що окрім «Банк Готелю» у Львові, Юткіну належать «Парк-готель Київ», «Конгрес-готель «Пуща» у Пущі-Водиці, «Дачний готель «Глібівка» у Глібівці Вишгородського району Київщини, готель у Карпатах і в Алушті, а також низка інвестиційних компаній в Києві та Харкові. Загалом В’ячеслав Юткін є засновником 22 компаній.

Що варто знати про «Банк Готель»

«Банк Готель» – п'ятизірковий елітний арт-готель, розташований у центрі Львова, у реконструйованій будівлі філії колишнього Австро-Угорського банку, що на вул. Листопадового Чину, 8.

Готель має 101 номер, з них: один «президентський люкс», один «люкс-прем'єр», 6 «півлюксів», 57 номерів «суперіор», 35 номерів «стандарт» та один номер для маломобільних груп населення. 

Вартість номерів складає від 5,2 тисяч грн до 45 тисяч грн за добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ