Військові експерти за супутниковими знімками помітили наближення трьох груп бойових кораблів російського флоту в напрямку Одеси, а ввечері 15 березня українська влада підтвердила обстріли і 2 поранених.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на незалежних військових експертів Naval News та голову Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.

На супутникових знімках близько 11:47 експерти помітили рух 14 бойових кораблів російського флоту. Бойові кораблі йшли у двох групах південніше від лінії десантних кораблів.

Північна група складається з буксирного судна або тральщика, двох великих десантних кораблі проєкту 775, ще одного буксира, а замикає їх ще один десантний корабель проєкту 775.

Середня «група 2» рухається у формі квадрата. Ця група складається, ймовірно, з ракетних корветів.

У південній «групі 3» помітили фрегат «Москва», який супроводжують два великих десантні кораблі проєкту 1171 «Тапір». Крім того, в цій групі експерти помітили рух великого десантного корабля «Пьотр Морґунов» зі складу Північного флоту ВМФ Росії, який зазвичай дислокується в пункті «Сєвєроморськ» в Мурманській області.

Близько 19:20 Марченко повідомив, що зранку 15 березня по одному з населених пунктів Одещини нанесли ракетний удар ворожою авіацією та з кораблів, внаслідок чого двоє людей дістали поранення.

Близько 14 години по іншому населеному пункті російські окупанти стріляли з корабельної артилерії. За словами Марченка, росіяни випустили близько 90 снарядів.

Нагадаємо, на Луганщині протягом дня захисники України знищили п’ять РСЗВ БМ-21 “Град” з боєприпасами до них, три танки Т-72, одну БМП-3 та понад 15 військовослужбовців противника.

Також, сьогодні, 15 березня, російські окупанти зірвали евакуацію мирного населення з Луганської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ