Багатокамерна професійна зйомка, велика кількість повторів, студії в прямому ефірі до і після матчів, камера в роздягальні – так футбол на рівні U-19 ще не транслювали

Телеканал NTA та футбольний клуб «Рух» започатковують трансляції матчів юнацької команди «Руху» на новому рівні. Те, що запланували в колаборації телевізійники та «рухівці», вже називають унікальним явищем. Принаймні в Україні такого ще не робив ніхто.

Телевізійні нововведення, які зможуть вразити

Як розповів креативний продюсер телеканалу NTA Віталій Крутяков, у юнацькому футболі такі трансляційні нововведення застосують уперше. Йдеться про професійну зйомку з багатьох ракурсів з уповільненими повторами, за найкращими прикладами вищих українських ліг.

«Застосуємо унікальні ходи, які не завжди побачиш на професійному рівні і в дорослому футболі. Зокрема, ми домовилися з «Рухом», що зможемо поставити свою камеру в роздягальні та в режимі реального часу бачити справжні емоції футболістів і тренерів», – зазначив він.

Таким чином буде можливість показати футбольний процес зі середини у форматі такого собі «реаліті-футбол-шоу». Окрім того, заплановані передматчева та післяматчева студії з коментарями експертів і журналістів.

 

Віталій Крутяков також розповів про ще одну новинку, яку збираються застосувати під час трансляцій матчів юнаків «Руху»: «Вважаю, що це новий досвід для всього українського футболу: тактична камера, яка зніматиме гру з повітря».

Так, використання квадрокоптерів під час трансляцій в українському футболі не є новинкою. Але їх використовують для загальних красивих планів, щоби показати місце події, краєвиди навколо стадіону, короткий план поля. Однак цього разу, за словами креативного продюсера телеканалу NTA, його використовуватимуть задля повторів.

«Так звана тактична камера літатиме над полем на безпечній відстані. Вона дозволить переглянути уповільнені повтори з нового ракурсу, де буде видно розвиток усієї атаки. Тобто ми плануємо в рази збільшити ефект спайдеркама або камери-павука, який використовували, зокрема, в Харкові, коли «Металіст» успішно виступав у єврокубках», – додав Віталій Крутяков.

Також під час трансляцій футбольних матчів будуть інші унікальні експерименти та нововведення, про які телеканал NTA домовився з футбольним клубом «Рух». Це дозволить залучити до перегляду якісного футболу не лише телеглядачів в аналогових мережах у Львові, а також в усіх популярних ОТТ-платформах, зокрема, відомих серед футбольних уболівальників MEGOGO і OLL.TV, де також мовить NTA.

 

Рух до якісного футболу

Керівник медіацентру футбольного клубу «Рух» Богдан Тимовчак так само наголосив на унікальності майбутнього телевізійного продукту, а також пояснив, що надихнуло на реалізацію такого проєкту, який реалізовуватимуть як на телеканалі NTA, так і на ютуб-каналі «Рух TV».

«Бачимо, що наша футбольна молодь прогресує, вона насправді заслуговує на те, щоби її показували саме так. Не банально в одну камеру, а по-справжньому, по-телевізійному, на високому рівні», – зазначив Богдан Тимовчак.

Зараз юнацька команда «Руху» реально претендує на те, щоби поборотися за чемпіонство в Україні у цій віковій категорії. У «жовто-чорних» три матчі в запасі (зі «Львовом», «Інгульцем» і «Дніпром-1»), тож якщо уважно проаналізувати турнірну таблицю, «рухівці» за втраченими очками на теперішній момент є явними фаворитами турніру.

Футбольний клуб «Рух», за словами керівника медіацентру, бачить плоди роботи з молодими футболістами. Сапуга, Роман, Дідик, Сич та інші вже стали повноцінним футболістами основного складу, а у спину їм дихають інші молоді та талановиті. Тому «жовто-чорні» вирішили ще більше уваги приділити новому поколінню здібної молоді.

«По 10 тисяч  переглядів за матч у нас уже є. А це, погодьтеся, хороший показник. Бачимо, що є великий попит. Тому «Рух» спільно з телеканалом NTA вирішив зробити таку колаборацію, щоби якісного футболу стало ще більше – якості самих футболістів і, відповідно, якості показу їхньої гри», – розповів Богдан Тимовчак.

Завдяки цьому нововведенню і вболівальникам буде комфортніше та зручніше стежити за матчами молодих футболістів. Прихильники «Руху» зможуть краще розуміти та бачити майбутнє клубу та прогнозувати, хто завтра-післязавтра реально претендуватиме на перехід у дорослу прем’єр-лігу, а, можливо, й на потрапляння до національної збірної України. А такі кандидати, як запевняють футбольні експерти, в структурі «Руху» насправді є.

Нагадаємо, як писав "Вголос«, президент ФК »Рух" Григорій Козловський з нагоди 10-річчя Гарнізонного храму у Львові долучився до подарунку святині ікони «Богородиця з Дитям» авторства народного художника України Любомира Медвідя.  

ІА "Вголос": НОВИНИ