Президент Зеленський заявив, що реформа термомодернізації дозволить скоротити споживання газу у 2 рази. Відповідно, на тепло буде йти менший обсяг блакитного палива.

Про це президент сказав під час свого пресмарафону у Києві, в п'ятницю, 26 листопада.

Щодо опалювального сезону, відповідаючи на питання журналіста, Зеленський сказав, що 11 кораблів з вугіллям вже йдуть в Україну, й в лютому наступного року буде ще додатково декілька постачань.

Президент також наголосив, що зараз 13 з 15 атомних блоків постійно працюють. 

«Ми їх постійно додатково охороняємо, коли треба ремонтувати — ми замінюємо. Інколи й треба йти на переговори з приватними структурами. Це наша спільна робота, спільна відповідальність перед людьми», - сказав президент.

Відповідаючи на питання журналіста, що ж буде з опалювальним сезоном наступного року, він сказав, що треба думати не про наступний рік, а про 2025, коли закінчиться контракт на транзит газу.

Зеленський зазначив, що реформа термомодернізації, яку вони планують впроваджувати найближчим часом, допоможе скоротити використання газу у 2 рази.

«Щодо реформи термомодернізації, то для України вона коштуватиме 300 мільярдів гривень. Поки таких грошей в нас немає. Ми будемо старатись вкластись у 5 років, бо поки реформа передбачає 10 років різних робіт», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, ми повідомляли, що в підземних газових сховищах України стрімко зменшуються запаси природного палива.

Також, згідно з опитуванням, лише 5% українців готові сплачувати ринкову ціну за газ.

ІА "Вголос": НОВИНИ