У пункті пропуску «Краківець-Корчова» львівські митники виявили вантажівку із незадекларованим товаром на рекордну суму – майже 9 млн гривень.

Транспортний засіб прямував із Праги на підприємство у Києві.

Про це інформує Державна митна служба України на сторінці в соціальних мережах.

Під час митного контролю водій надав документи на 36 тисяч футлярів для окулярів та 47 тисяч змінних гумок до щіток склоочисника. Вартість задекларованого товару склала понад 760 тисяч гривень.

Митники вирішили провести перевірку, оскільки у вагових параметрах зафіксували розбіжності. Під час огляду в багатотонній машині виявили 62 тис. 600 автомобільних щіток склоочисників у зборі, які не були задекларовані. Товар мав інший код, відповідно, й іншу митну вартість.

Працівники митниці склали протокол на очільника підприємства-відправника за фактом приховування товарів від митного контролю. Найближчим часом справу скерують до суду. Товар вартістю 9 млн гривень тимчасово вилучили.

Як писав «Вголос», посадовець «Львіввугілля» завдав 2,2 млн гривень збитків під час закупівель засобів індивідуального захисту. Держпідприємство купувало фільтрувальні півмаски за суттєво завищеними цінами.

ІА "Вголос": НОВИНИ