Про це повідомили у Liga.net.

Таке рішення було прийнято з економічних і політичних причин. Також зазначається, що повна зупинка виробництва і консервація виробничих і інфраструктурних об'єктів заплановано на квітень 2017 року.

Нагадаємо, що арешт майна Липецької кондитерської фабрики, який наклали слідчим комітетом РФ в рамках порушеного кримінального провадження, зробив продаж фабрики неможливим.

Починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося у 3 рази. Причина – різке зниження асортименту після необґрунтованої заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських і українських ЗМІ. А також тиск органів влади в регіонах на торгівельні організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення. На фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу, у зв'язку зі спадом виробництва.

У січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку «Roshen» у «незалежний» траст. Хоча, всупереч заявам, досі цього не зробив, однак почав реструктуризацію своїх активів «Roshen», створивши три офшорні компанії. 

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ