На початку 2022 року Росія Росія планує наступ на Україну за участю близько 175 тисяч військових. Такі дані опублікувала американська розвідка.

Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, половина особового складу вже зосереджена на кордоні з Україною. Москва планує перекинути ще 100 батальйонних тактичних груп разом з танками, артилерією та іншою військовою технікою.

Співробітник адміністрації президента США на умовах анонімності заявив, що Росія також активізувала свою діяльність в інтернеті та ЗМІ, де веде широку пропагандистську кампанію проти України і НАТО.

Крім того, газета The Washington Post повідомила, що має у своєму розпорядженні документи розвідки США із супутниковими фото, на яких близько 70 тисяч російських військових зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України та в Криму. 

Нагадаємо, за інформацією розвідки, з 1 грудня збройні сили Росії та угруповання окупантів в ОРДЛО почали новий період оперативної та бойової підготовки.

У свою чергу, міністр оборони Україні Олексій Резніков заявив, що Росія планує напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ