У рф повідомили, що потоки російського газу через газопровід «Північний потік-1» відновляться вчасно в четвер після завершення планового технічного обслуговування.

Про це пише Reuters.

Газопровід, на який припадає більше третини експорту російського природного газу до Європейського Союзу, 11 липня був зупинений на десять днів для щорічного ремонту.

Раніше у вівторок Bloomberg з посиланням на єврокомісара з питань бюджету Йоганнеса Гана повідомило, що Європейська комісія не очікує відновлення роботи трубопроводу після ремонту.

Джерела, які побажали залишитися анонімними через делікатність питання, повідомили Reuters, що очікується, що трубопровід відновить роботу вчасно, але з меншою пропускною здатністю приблизно 160 мільйонів кубічних метрів на день.

 «Вони повернуться до рівнів, які були до 11 липня», — повідомило одне з джерел про обсяги газу, які очікуються через «Північний потік-1» з четверга.

Нагадаємо, російські війська вели штурмові дії у напрямку Покровського Донецької області та закріплюються на південній околиці села.

ІА "Вголос": НОВИНИ