На аеродромі «Зябрівка» біля Гомельського району Білорусі російські війська облаштують свою військову базу.

Про це заявив заступник начальника Головного оперуправління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

«На даний час на білоруській території продовжують перебувати підрозділи Збройних сил РФ. Крім того, Білорусь передала під повний контроль Росії аеродром «Зябрівка», де наразі тривають заходи з облаштування російської військової бази», – сказав він.

За словами представника Генштабу, на території аеродрому уже перебувають ракетний дивізіон оперативно-тактичного комплексу «Іскандер-М» та дивізіон С-400 «Тріумф» Збройних сил РФ.

Також, як зазначив Громов, в рамках анонсованої передачі Росією оперативно-тактичного комплексу «Іскандер» до Збройних сил Білорусі проводяться підготовчі заходи до прийому цього озброєння.

«Так, у пункті постійної дислокації 465-ої ракетної бригади, це на 60 км південно-східніше Мінська, розпочато будівництво ангарів. Протягом наступного місяця заплановано відрядження військовослужбовців Білорусі на навчання до Військово-космічної академії у Росії», – зазначив він.

Громов також наголосив, що імовірність самостійного, окремого від російських військ, відкритого вторгнення білоруських військ на територію України залишається низькою.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ