Німеччина і Франція, найімовірніше, не будуть проти того, аби США приєдналися до «нормандського формату» для врегулювання ситуації на Донбасі. Як вважають в Міністерстві закордонних справ Росії, «на сьогодні це технічне питання».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами виконувача обов'язків директора третього європейського департаменту МЗС Росії Олега Красницького, Франція і Німеччина не будуть проти приєднання США до нормандського формату. Він нагадав, що за часів президентства Барака Обами розглядали таку можливість з американською стороною.

«Тому це зараз питання техніки, чи то всередині нормандського формату, чи то ззовні, але завжди визнається значення позиції США у «внутрішньоукраїнському регулюванні», – сказав він.

Варто зазначити, напередодні речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, Володимир Путін «навряд чи запропонує президенту США Джо Байдену долучитися до «нормандського формату».

6 грудня президенти США, Німеччини, Франції, Італії та Великої Британії висловилися за відновлення перемовин у «нормандському форматі».

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден провів 7 грудня відеодзвінок з президентом Росії Володимиром Путіним. В ході переговорів американський лідер пригрозив рішучими економічними та іншими заходами в разі вторгнення в Україну. 

У Кремлі вже анонсували нові переговори із президентом США.

ІА "Вголос": НОВИНИ