Служба безпеки викрила нові факти постачання російської зброї в ОРДЛО. Серед виявленого – заборонені міни, від яких гинуть місцеві жителі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ

Серед вилучених російських військових засобів ураження – реактивні вогнемети «Шмель», вибуховий комплекс «Охота» та протипіхотні міни, заборонені Оттавською конвенцією 1997 року.

За даними слідства, у лютому 2021 року, від цієї забороненої зброї загинув мешканець селища Хутір Вільний Луганської області. Він підірвався на протипіхотній осколковій міні натяжної дії ПОМ-2 на території власного подвір’я.

Крім того, задокументовано факти використання бойовиками проти українських військ сучасного російського озброєння. Серед ідентифікованих зразків – ручний гранатомет РПГ-32 «Баркас».

На Луганщині виявили елементи реактивної гранати «Занос» виробництва РФ.

Наразі правоохоронці роздумують щодо передачі доказів міжнародним судам.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що російська влада почала обговорювати можливість офіційного постачання зброї бойовикам «ДНР» та «ЛНР».

Секретар ради «Єдиної Росії» Андрій Турчак заявив, що «Росія повинна допомогти «ЛНР» і «ДНР» постачанням озброєнь для стримування військової агресії, що явно готується Києвом».

Глава МЗС Сергій Лавров на можливість постачання бойовикам окремих видів озброєнь заявив, що Росія виходить із того, що «Захід має забезпечити виконання українською стороною Мінська-2».

Та згодом з закликом «забезпечити ЛНР та ДНР всім необхідним» виступив також лідер фракції «Єдиної Росії» у Державній Думі РФ, Володимир Васильєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ