За останні 2 роки соціальна захищеність військовослужбовців в українській армії практично нівельована. Сьогодні недокомплект – 30-40%. Це офіційна статистика, по своїх бригадах знаю. Там де я був. Нема ким стріляти, коли зарплата становить 10 000 – 12 000 грн.

Руслан Кошлинський, заступник голови Верховної Ради VII скликання, представник ВО «Свобода», ветеран Російсько-української війни за Донбас як артилерист у 44 бригаді, у прямому ефірі програми «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA заявив про погіршення забезпечення армії за останні два роки у контексті першого застосування ЗСУ ударних безпілотників турецького виробництва «Байрактар».

Кошулинський наголосив, що Україна отримала всього лиш 6 «Байрактарів».

«Ми воюємо з Московією. Що таке 6 Байрактарів? Але яка б техніка у нас не була, її мають обслуговувати і володіти нею українські вояки. І які ці вояки, наскільки вони вмотивовані, як вони навчені і чи вони взагалі є? Ось у чім запитання!», - розставив акценти колишній нардеп.

Ветеран війни наголосив, що отримати житло військовослужбовцям сьогодні майже неможливо, а медичне забезпечення на боротьбу з ковідом, з дороговартісними операціями – зі своєї кишені.

«А я вже не говорю про вищий офіцерський склад, який залишився. Відомо, що він корупційний, він не відповідає своїм посадам. І вони залишаються на своїх посадах!», - обурився Кошулинський.

Екс-нардеп переконаний, що міністра оборони Андрія Тарана міняють через скандал із зірваною операцією щодо «вагнерівців».

«Він виконував все, що йому казали з Офісу президента. Звільнили тільки за одне: вилізла інформація щодо вагнерівців. А вона не мала вилізти. І військовослужбовець, який доповів на спецкомісії, не мав про це говорити. Але сказав, бо мав честь, як генерал, офіцер український. Ось і вся відповідь, чому Тарана «попхали», - додав екс-заступник голови Верховної Ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ