Колишній віцеспікер Верховної Ради Руслан Кошулинський, який одноосібно виконував обов'язки президента й уряду в переломний період 20-21 лютого 2014-го року, отримав почесний нагрудний знак з рук Начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської організації ВО «Свобода». 

Нагородження відбулось під час урочистостей з нагоди 10-ліття відкриття Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у середмісті Львова. Начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук вручив відзнаку «За заслуги перед Збройними Силами України» ветерану російсько-української війни Руслану Кошулинському.



Нагадаємо, Руслан Кошулинський, який вже рік, як і у 2010-2012 роках очолює фракцію ВО «Свобода» у Львівській міській раді, з 2008-го року є заступник голови цієї партії. У 2012-у році був обраний до парламенту і згодом став віцеспікером Верховної Ради. 
У 2015-у році, отримавши повістку Руслан Кошулинський вступив до лав Збройних Сил України.

Разом зі своїми колегами-свободівцями проходив службу на Донбасі у званні старшого сержанта.Безпосередньо його частиною була 44-а артилерійська бригада


Довідка:

Почесний нагрудний знак Начальника Генерального штабу «За заслуги перед Збройними Силами України» - українська відомча нагорода, якою нагороджуються військовослужбовці Збройних Сил України.

Почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України» носять з лівого боку грудей після державних нагород України та заохочувальних відзнак Міністерства оборони України або нижче них. За наявності почесного нагрудного знака начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За доблесну військову службу Батьківщині» розміщують після нього.

Нагадаємо, як писав "Вголос", Руслан Кошулинський жорстко розкритикував владу за зарплати у Збройних Силах на рівні 10-12 тисяч, які демотивують солдатів та офіцерів українського війська.мВ деяких бригадах на тлі готовності Росії до вторгнення є недокомплект на рівні 30-40% від штатної численності - стверджує лідер «свободівців» в ЛМР. 

 

Читайте також: «Назавжди увійшов в пантеон героїв української нації»: У Львові встановили меморіальну таблицю Герою України Тарасу Матвіїву

ІА "Вголос": НОВИНИ