За відповідне рішення проголосувало 17 депутатів з «Об'єднання Самопоміч», передає кореспондент «Вголосу».

Члени партії «Самопоміч» у Львівській міській раді заявили, що вони хочуть повернути у власність міста земельну ділянку, яку Андрій Садовий виділив забудовнику ще у 2009 році.

«Цей договір був укладений у 2009 році на 10 років. Землю виділили Баляш Оксані Миколаївні. Була здійснена реконструкція офісних приміщень. Надаючи в оренду земельну ділянку, її було вилучено з меж парку ім. Богдана Хмельницького та передано Львівській міській раді. У 2014 році за рахунок даної земельної ділянки були спроби відновити межі парку. Станом на сьогодні у міський бюджет за оренду цієї ділянки ми вже сплатили 700 тис грн », - зазначила представник забудовника.

Жодна фракція, крім «Самопомочі», питання про розірвання договору оренди із забудовником Оксаною Баляш не підтримала.

 «Це питання надзвичайно гостре. У 2009 році ця ділянка виділялась з меж парку і призначалась під обслуговування споруди. Її виділяв Садовий. Раптово «Самопоміч» змінила позицію. Хай свою правоту з’ясовують у судах, а не підставляють депутатів ЛМР. А так «Самопоміч» посварилась із забудовником і вирішила помститись за допомогою депутатів», – зазначив Маркіян Лопачак.

Підтримали Маркіяна Лопачака й керівники інших депутатських фракцій Львівської міської ради.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ