Народний депутат України Савченко заявила, що готова віддати президентові Петру Порошенку зірку Героя України.

Про це вона заявила 15 березня під час ток-шоу на 1+1, – пише ТСН.

«Якби я могла його зустріти, бажано – де-небудь на вулиці, я б йому, звичайно, віддала. Проблема у тому, що потрапити до президента не так легко і не кожен народний депутат туди вхожий», – сказала Савченко.

Нардеп також зазначила, що зараз в Україні відбувається «стихійна акція», коли колишні учасники АТО повертають владі свої нагороди.

Нагадаємо, у березні 2015 року президент Петро Порошенко присвоїв льотчиці та народному депутату України Надії Савченко звання «Герой України». На той час вона перебувала у в'язниці на території Росії. Порошенко назвав Савченко символом перемоги України.

Вчора деякі українські ЗМІ із посиланням на джерела серед нардепів повідомили, що Надія Савченко 15 березня прийшла до Верховної Ради України із гранатами та пістолетом у кишенях. За інформацією журналістів, кілька депутатів від фракції «Народний фронт», зокрема Андрій Тетерук і Андрій Левус, після короткої розмови із депутаткою вивели її із сесійної зали.

Натомість прес-секретар Савченко у коментарі ЗМІ назвала цю інформацію «чиїмись шаленими фантазіями».

Як писав «Вголос», 15 березня Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Під час засідання ВРУ Луценко заявив, що Савченко хотіла підірвати Верховну Раду та розстріляти нардепів.

У відповідь на це вона назвала Луценка маріонеткою президента та олігархів.

Савчеко також не планує подавати у суд на генпрокурора через його звинувачення у підготовці теракту у Верховній Раді.

До всього, нардеп закликала українців до військового перевороту.

Раніше СБУ викликала Савченко на допит у справі щодо затриманого керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Також стало відомо, що Савченко потрапила до бази сайту «Миротворець» у розділ «Чистилище» за підготовку терористичних актів на території України за замовленням країни-агресора (Росії) і проросійських терористичних організацій.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ