Про це на брифінгу повідомила речник прес-центру СБУ Олена Гітлянська, передає Gazeta.ua.

«Протягом двох діб було затримано 3 особи, які зізналися у вчиненні десяти терактів у місті з 24-х, які було здійснено протягом 2014-2015 років. Затримані розповіли, що є прихильниками ідеї комунізму, у минулому – активні учасники одеського Антимайдану, так званого «Куликового поля», а ватажок групи взагалі входив у керівні органи комуністів Одещини», – сказала Гітлянська. 

За словами речниці, затримані розповіли про свою причетність до вибухів 3 грудня в магазині «Патріот», 10 грудня на першому поверсі БЦ «Адміральський», 4 січня у приміщенні координаційної ради громадських організацій Одеси, 16 січня в будівлі волонтерської організації «Мис Армії», 10 лютого поблизу хостелу «Море», 17 лютого на Великій Арнаутській, 5 березня поблизу офісу «Правого сектору», 12 березня у приміщенні громадської організації «Самопоміч», 23 березня на вул. Гарнієнка, 2, а також 28 березня до вибуху у волонтерському центрі.

«Причетність затриманих до цих вибухів підтверджує і обшук, який було проведено у зловмисників. Зокрема, було вилучено таймери, годинникові механізми, аналогічні тим, що приводили в дію вибухові пристрої під час терактів в Одесі. Також вилучено хімічні речовини, деталі мобільних телефонів, велику кількість радіочастотних елементів та електронних плат», – повідомила Гітлянська.

Нагадаємо, останнім часом в Одесі пролунала низка вибухів біля місць збору допомоги АТО. Останній вибух пролунав увечері 29 березня

ІА "Вголос": НОВИНИ