Вже у серпні з Польщі до Рави-Руської почне курсувати міжнародний потяг.
Про це у соцмережах повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.
 
Він нагадав, що Меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади підписали ще у лютому.
 
Меморандум уклали між чотирма сторонами: АТ «Укрзалізниця», Львівською облдержадміністрацією, Рава-Руською міською радою та Добросинсько-Магерівською сільською громадою.
 
Львівська ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль.
 
Зараз активно прокладають нову колію та приступили до реконструкції вокзалу. Виготовлено проєктно-кошторисної документації вартістю понад 4 млн гривень.
За кошти держбюджету зараз виконують необхідні роботи із реконструкції.
 
Зважаючи на воєнну ситуацію та потік внутрішньо переміщених осіб на Львівщину, реалізація цього проєкту є вкрай важливою. Це дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску.
 
Доки триватиме реконструкція вокзалу, планують створити тимчасові митні та прикордонні павільйони для пропуску пасажирів.
 

Польща готова прийняти українських школярів.

Кількасот тисяч українських учнів готова прийняти Польща

ІА "Вголос": НОВИНИ