Непокаране зло повертається і історія це підтверджує. Якщо російські чиновники та олігархи, які спонсорують війну, так само легко уникнуть відповідальності, ця війна не закінчиться, а пошириться вглиб Європи

Україна заявила західним союзникам, що надання відсотків, нарахованих із заморожених російських активів,буде недостатнім для компенсації збитків, завданих війною, і що вона сподівається отримати активи в повному обсязі.

За оцінками Києва, на відбудову країни буде потрібно 400 мільярдів доларів, і ця сума може подвоїтися, якщо врахувати компенсації жертвам війни.

Вартість заморожених російських суверенних активів становить близько 211 мільярдів євро (223 мільярди доларів). 

Секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак наголосив на важливості не забувати помилки минулого: "Подібна історія вже відбулася - після Другої світової, коли воєнний трибунал засудив до 12 років увʼязнення Альфріда Круппа (одного з головних поплічників Гiтлерa, який виготовляв зброю для Вермахту), а за два роки відпустив його на волю, повернувши всі активи та управління концерном.

У своєму дописі Фейсбук Секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак написав: «Непокаране зло повертається і історія це підтверджує. Якщо російські чиновники та олігархи, які спонсорують війну, так само легко уникнуть відповідальності, ця війна не закінчиться, а пошириться вглиб Європи».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ