Для отримання виплати вакцинованим українцям у рамках програми «єПідтримка» в 2021 році необхідно подати заявку в системі «Дія» до 29 грудня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 9 грудня

«Для того, щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку в «Дії» з 19 до 29 грудня цього року», – зазначає Шмигаль.

Прем’єр каже, що Мінцифри з наступного тижня запустить бета-тестування цієї послуги у «Дії».

Нагадаємо, що у рамках програми повністю щеплені від ковіду українці зможуть гарантовано отримати від держави 1 000 грн на віртуальні картки через сервіс “Дія”. Також розробляється механізм отримання коштів для тих громадян, хто цим сервісом не користується.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 

Щоб отримати «ковідну тисячу»необхідно: 

  • Згенерувати сертифікат про вакцинацію в застосунку «Дія» (на випадок, якщо донині у вас був лише паперовий варіант).
  • У застосунку «Дія» на своєму смартфоні обрати пункт «єПідтримка».
  • Після автоматичної перевірки на наявність «зеленого сертифіката» вакцинації та вікової позначки у 18 років, треба обрати з поданого переліку банк, через який ви хочете отримати виплату.
  • «Дія» перекидає вас в обраний банк для генерування віртуальної картки і повертає назад у застосунок. Також ви можете самі завчасно згенерувати таку картку в одному долучених онлайн-банків.  
  • Гроші мають надійти на створену картку впродовж 2 днів.
  • Віртуальну картку треба додати в платіжну систему вашого смартфона, наприклад в Apple Wallet для iPhone. Далі нею можна розраховуватись аналогічно до будь-якої картки, прикладаючи до терміналу. «Ковідну тисячу» треба витратити за 4 місяці, в іншому випадку вона повернеться державі.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ