У четвер, 25 квітня, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський особисто нагородив капітана 71 окремої єгерської бригади десантно-штурмових військ Ростислава Гадомського вогнепальною зброєю.

Військовий родом з села Княжий міст Яворівського району, що на Львівщині. Про це повідомили на сторінці Львівського обласного ТЦК та СП у Facebook.

Повномасштабне вторгнення застало Ростислава Гадомського, коли він навчався в Національній академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Гадомському довелося достроково завершити навчання і почати виконання своїх обовʼязків. На сторінці ТЦК вказують, що молодий офіцер Гадомський відзначився відмінними лідерськими якостями. Офіцер зміг налагодити взаємодію між артилерійськими підрозділами з різних бригад. Також військовий займався забезпеченням прикриття своїх підрозділів та ураження противника, рятуючи життя підлеглим.

«У березні цього року капітан Гадомський блискуче проявив себе в одному з бойових епізодів, коли з метою подальшого просування своїх військ, силами одного розрахунку здійснив внутрішньопозиційний маневр для знищення кулеметної групи противника. Фахові знання та розумна ініціатива офіцера дозволили провести ротацію наших воїнів без втрат», — йдеться у повідомленні ТЦК.

За особисту мужність під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку Ростислав отримав від Міністерства оборони України вогнепальну зброю.

ІА "Вголос": НОВИНИ