Користувачі соцмереж та глядачі звернули увагу на те, що український телеканал «Дом» показав карту РФ, включивши до неї окупований Росією Крим. Відповідна графічна заставка з'явилася у програмі «Русскій днєвнік».

Зокрема, на зазначений факт звернув увагу блогер Ігор Бігідан.

«У червоному обведеному колі - український Крим, який журналісти українського державного телеканалу вважають частиною Росії. Слава журналістам українського державного телеканалу Дом, який ми утримуємо на свої податки», - пише блогер.

Редакція телеканалу вже відреагувала на зазначений факт. У своєму коментарі журналісти пишуть, що не розуміють, як провокаційна графіка карти РФ із включеним до неї Кримом потрапила в ефір.

«Всі попередні планові випуски проєкту »Русскій днєвнік« мають затверджену каналом графічну заставку — карта Росії без Криму. Джерела походження і потрапляння фейкової заставки наразі з’ясовуються Службою внутрішньої безпеки. Триває службова перевірка через те, що подібної графічної заставки немає в розпорядженні каналу, і як вона потрапила в один із випусків — невідомо», - заявили у редакції "Дому".

Там додали, що всі долучені до цього проєкту особи наразі відсторонені від виконання своїх обов'язків. Попередньо винний вже  встановлений.

До слова, у розділі "Про канал" на сайті "Дому" зазначено: "Телеканал "Дом" — це надійний спосіб комунікації з аудиторіями, які з 2014 року живуть в умовах збройного конфлікту та окупації."

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ