Про це пише Цензор.НЕТ з посиланням близькі до бойовика джерела.

«Помер сам. Був удома. Зупинка серця. Учора йому весь день було погано», - зазначив він.

Однак, в офіційну версію близькі екс-ватажка «ЛНР» не вірять. Проблем із серцем, кажуть, у нього не було. Впевнені: Болотова отруїли.

«Я не думаю, що в 47 років... зупинка серця в нього. Ті, хто був поруч, кажуть, що побухав не з тим, ким треба, пару днів тому. І вчора стало погано якраз. Думаю, що це пов'язано з його висловлюваннями останніми... І ... Новоросія - це була не його стезя... І критикувати тих, де ти перебуваєш... його прибрали, я вважаю. Більш докладно трохи пізніше дізнаємося, буде експертиза. Туди виїхав наш спільний знайомий. Незалежну хочемо експертизу. Не довіряємо», - наголосив співрозмовник.

Як писав Вголос, екс-політик-втікач, який перебрався з України до Росії, Олег Царьов підтвердив смерть першого ватажка «ЛНР» Валерія Болотова.

Царьов зазначив, що бойовик помер у своєму будинку в Московській області, про що йому нібито розповіла дружина Болотова. Поки відомо, що перший ватажок «ЛНР», імовірно, помер після тривалої хвороби.

Нагадаємо, сепаратистський ЗМІ «Новоросія» з посиланням на джерело в так званому «Союзі Добровольців Донбасу» повідомив про смерть екс-ватажка луганських бойовиків Валерія Болотова.

Відповідну інформацію також підтвердив РБК  «екс-глава «ДНР» Олександр Бородай і джерело, близьке до Болотова.

Причини смерті з'ясовуються.

Бородай сказав, що дізнався про смерть Болотова від його близьких, уточнивши, що не в курсі подробиць смерті. 

Болотов був першим «народним губернатором «ЛНР», який брав активну участь у захопленні  будівлі СБУ. Пішов «у відставку» у серпні 2014 року, поступившись місцем Ігорю Плотницькому. РБК зазначає, що в своєму останньому інтерв'ю Болотов різко розкритикував керівництво так званої «ЛНР» та заявив, що його позбавили посади внаслідок змови.

ІА "Вголос": НОВИНИ