У понеділок, 24 січня, у столиці відбувся розгляд апеляції у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Захисники обвинувачених  Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка вимагали змінити запобіжний захід.

Суд розглянув клопотання адвокатів та відмовився відпускати Антоненка та Кузьменко з-під домашнього арешту. Про це пише УНІАН.

Відповідне рішення ухвалив суд присяжних. Справу розглядав Шевченківський районний суд Києва.

Варто зазначити, що Андрій Антоненко – музикант та ветеран АТО, а Юлія Кузьменко – дитячий хірург. Адвокати затриманих вимагали змінити домашній арешт на особисте зобов’язання.

Наступне засідання у справі відбудеться 9 лютого.

Вбивство Шеремета: що відомо

Український журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року. У центрі Києві невідомі заклали під його автомобіль вибухівку та підірвали транспортний засіб, у якому перебував Шеремет.

Наприкінці 2019 року правоохоронці звинуватили у вбивстві журналіста військову медсестру Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка та дитячу лікарку Юлію Кузьменко.

Суд поклав додаткові процесуальні обов’язки на Дугарь, а Кузьменко та Антоненка зобов’язав перебувати під нічним домашнім арештом.

Згодом суд послабив запобіжний захід одному з фігурантів справи Шеремета. Йдеться про Андрія Антоненка. Після цього з'явилося ще одне рішення щодо ветерана АТО. З Антоненка зняли електронний браслет, однак нічний домашній арешт продовжили до 24 лютого 2022 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ