До редакції «Вголосу» звернувся старший лейтенант юстиції ПКБ з ПР 214 ОСпБ OPFOR Анатолій Олішевський. Він заперечив авторство відео, яке редакція розмістила у новині "У Львові курсанти відкрили вогонь з пістолету із автомобіля військового".

За словами Анатолія Олішевського, 

"опубліковано новину «У Львові курсанти відкрили вогонь з пістолету із автомобіля військового», яка містить недостовірні (помилкові) відомості, а саме:

«Автор відео – військовий 214-го окремого спецбатальйону OPFOR Ярослав Світлик.»

Солдат Світлик Ярослав Іванович проходив військову службу в 214 окремому спеціальному батальйоні OPFOR в період доукомплектування та злагодження в червні 2022 року, 06.07.2022 виключений зі списків особового складу у зв’язку вибуттям до нового місця служби.

В свою чергу, 214 окремий спеціальний батальйон OPFOR з середини липня 2022 року по теперішній час виконує бойові завдання на Сході України.

Враховуючи, що Світлик Ярослав Іванович вже понад рік не є «військовим 214-го окремого спецбатальйону OPFOR», вищевказана інформація, опублікована 28.08.2023 на сайті ІА «Вголос», є такою, що не відповідає дійсності, шкодить репутації бойового підрозділу та дискредитує Збройні Сили України в цілому".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ