Сполучені Штати Америки шляхом активного впливу на європейських союзників і надання їм розвідувальної інформації змогли переконати країни-члени ЄС у тому, що РФ готує вторгнення в Україну. Однією з таких країн є Німеччина.

Про це повідомляє Financial Times.

«Тижні безперервної дипломатичної взаємодії США з європейськими урядами, підкріпленої обміном розвідданими допомогли переконати деякі раніше скептично налаштовані столиці, включаючи Берлін, у тому, що Кремль незабаром може ввести свої війська в Україну», - йдеться у повідомленні.

Як сказано, це стимулювало Європу на «підтримку ідеї необхідності серйозних погроз, санкцій для стримування Кремля».

Зазначено, що звіти розвідки США були передані членам НАТО та Євросоюзу дипломатичними каналами, а кількість матеріалів і деталей, якими поділилися інші 29 союзників по НАТО, було оцінено одним з офіційних осіб як «доволі широку».

Разом з тим вказано, що раніше рівень і повнота обміну розвідданими були викликані «первинним небажанням» деяких європейських союзників розглядати заяви США про підготовку Росії до вторгнення як такі, що «заслуговують на довіру».

Додамо, за словами сенатора-демократа від штату Коннектикут Кріса Мерфі, якщо Кремль буде надалі продовжувати свої дії, то Україна для Росії може стати «наступним Афганістаном».

Також, США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала змогу захищати свою територію.

Як ми повідомляли раніше, президент США Джо Байдена та президент Росії Володимир Путін 7 грудня проведуть розмову. Однією з тем перемовин стане Україна.

ІА "Вголос": НОВИНИ