Термін «велика вітчизняна війна», яким донині активно послуговується російська пропаганда, вигадав придворний сталінський історик.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» розповіла доктор філологічних наук, професор «Львівської політехніки», народний депутат України 7 скликання Ірина Фаріон.

«Ми маємо знати прізвище людини, яка це вигадала. Це придворний сталінський історик. Він відомий під псевдонімом Ярославський. А насправді його ім'я — Міней Ізраїльович Губельман. Він закинув у наш наратив оцей дикий термін »велика вітчизняна війна«, - зазначила Фаріон.

Екснардеп нагадала, що ще в 2013 році зареєструвала у Верховній Раді постанову про вилучення терміна »велика вітчизняна війна« з усієї юридичної документації та з навчальної літератури. Втім, її так і не було проголосовано.

»Тепер, на превелике щастя, хоча б з огляду на закон про декомунізацію, вживання цього терміна - абсолютно незаконне! Не йдеться вже навіть про інтелектуальну складову, це - кримінальний злочин!« - пояснила професор.

»Використовувати цей термін - означає продовжувати сталінську політику. А продовжувати сталінську політику - це знищувати українців", - додала Ірина Фаріон.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ