Організатори фестивалю «Зашків-2021» нарешті оголосили основного музичного хедлайнера. Ним стане відомий український рок-гурт «МЕРІ».

Про це повідомили 17 червня під час прес-конференції щодо проведення фестивалю, передає «Вголос».

За словами начальника управління молоді та спорту Львівської ОДА Романа Хім'яка, цьогоріч, хедлайнерами ювілейного фестивалю «Зашків-2021» будуть українські гурти «МЕРІ» та «TOLOKA». 

«Можемо привідкрити завісу, хто ж буде хедлайнерами фестивалю. Один з гуртів – це гурт знаний, який був учасником фестивалю в 2019 році – фолк-гурт «TOLOKA». Ну і вже о 23:30 основним виконавцем буде гурт «МЕРІ». Гурт, який себе чітко позиціонує як проукраїнський гурт, з правильною позицією, яка власне і відповідає концепції заходу», - зазначив Роман Хім'як.

На фестивалі виступатимуть й інші львівські виконавці. Загалом, уся музична програма буде насичена цікавими та атмосферними композиціями. Деякі з них прозвучать вперше.

«Ми залучаємо саме львівських музикантів, тому що ми пишаємось, що у нашому місті є стільки талантів. Тож у суботу в Зашкові при гарній погоді і на гарній території, ми з вами будемо мати можливість послухати наш львівський гурт TROYE ZILLIA. Вони спеціально  будуть вперше деякі свої нові композиції презентувати на фестивалі. Також, буде інструментальний гурт ROCKOKO. Ще виступатиме один експериментальний гурт, який озвучує вірші Тичини та інших письменників – «Пиріг і батіг». Тому, запрошую усіх поринути у львівську музичну атмосферу і гарно провести час», -  розповіла директор департаменту розвитку, в.о. начальника управління культури Львівської міської ради Наталія Бунда.

Нагадаємо, вже завтра поблизу Львова у селі Зашків стартує 15-ий молодіжний патріотичний фестиваль «Зашків-2021». Офіційне відкриття фестивалю відбудеться в суботу, 19 червня о 19.00.

Захід традиційно відбудеться в пам'ять видатного діяча українського національно-визвольного руху Євгена Коновальця та триватиме три дні.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ