Вже цієї осені троє стипендіатів розпочнуть 10-місячне навчання в Стенфорді, пише Watcher.

Вони отримають можливість поглибити та розширити свої знання, завести знайомства в кампусі та Кремнієвій Долині, отримати підтримку найкращих викладачів і наставників, а також розвивати власний проект – йдеться в офіційному повдіомленні університету.

До участі в конкурсі на здобуття стипендії запрошуються як представники державного сектору, так і ті, хто працює за його межами. Насамперед, люди, які створюють політики, працюють у сфері права, підприємці, лідери громадянського суспільства. Кандидатів відберуть на основі інформації про досягнення, внесок у професійну сферу та потенціалу запропонованого ними проекту.

CDDRL сподівається, що завдяки цій програмі учасники поглиблять свої знання та зміцнять зв’язки, що допоможуть їм зробити вагомий внесок у демократичний, політичний і соціальний розвиток України та регіону.

«Оскільки політична і безпекова ситуація всередині та навколо України продовжує змінюватись, як ніколи важливо підтримувати суть і принципи справедливого урядування, – сказав Майкл Макфол, директор Стенфордського інституту міжнародних студій Freeman Spogli Institue (FSI). – Завдяки відданості CDDRL принципам громадянського суспільства, глибокій експертизі FSI в регіоні та безпрецедентним дослідницьким можливостям Стенфорду ми очікуємо, що ця програма сприятиме появі нового покоління самовідданих та ефективних лідерів».

The Ukrainian Emerging Leaders Program стане третьою практичною програмою CDDRL після Draper Hills Summer Fellows Program та Leadership Academy for Development. Усі вони мають спільну мету – відкривати фахівцям шлях до академічних знань. Спільнота випускників вже налічує понад 500 професіоналів.

The Ukrainian Emerging Leaders Program – перша міжнародна стипендійна програма CDDRL, що триватиме протягом академічного року. Вона дозволить учасникам стати слухачами курсів університету та працювати над конкретними проектами, які будуть презентовані у фіналі.

Попри те, що учасники перебуватимуть у CDDRL, вони матимуть нагоду познайомитися та працювати з іншими інституціями по всьому кампусу, а також зі спільнотою Кремнієвої долини.

«CDDRL дуже радий ініціювати Ukrainian Emerging Leaders Program, – заявив директор центру Френсіс Фукуяма. – Україна – це держава, яка перебуває в процесі становлення життєздатних демократичних інституцій та боротьби з корупцією, а також знаходиться в центрі геополітичного напруження. Стенфорд може відіграти дуже важливу роль у створенні там інтелектуального капіталу».

Кожен з учасників отримає стипендію в $70 тис., яка покриє їхнє перебування в Стенфорді протягом 10 місяців.

Розробкою концепції програми займалися Олександр та Катерина Акименки, які були стипендіатами стенфордської програми JSK Fellowship 2015/16 років.

Програма профінансована завдяки Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), Святослава Вакарчука та Томаша Фіали.

ІА "Вголос": НОВИНИ