Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інформація щодо заборони продажу певних категорій товарів на період жорсткого карантину є оманливою.

Про це він розповів під час сьогоднішнього брифінгу.

«Чим дозволено буде торгувати в термін з 8 до 25 січня - це торгівля продуктами на торговельних площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв′язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин. Торгівельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень», - пояснив очільник МОЗ.

Крім того, Степанов зазначив, що Уряд на засіданні, яке заплановане на вівторок, 5 січня, ухвалить низку уточнень щодо правил продажу побутової хімії на час карантину.

Міністр підмітив, що Кабмін складав перелік товарів, які не можна буде придбати під час карантину, враховуючи те, що обмеження будуть діяти всього 16 днів.

За його словами, саме такий  термін необхідний для того, щоб безпроблемно пройти пікове зростання захворюваності на грип та не вводити більше ніяких локдаунів до весни.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ