Детективи НАБУ затримали суддю-втікача Миколу Чауса. Його підозрюють в отримані неправомірної вигоди на своїй посаді.

Про це повідомило Національне Антикорупційне бюро у своєму офіційному телеграм-каналі. 

«Йому вручено клопотання про застосування запобіжного заходу, рішення щодо якого має завтра, 4 серпня, ухвалити ВАКС (засідання призначено на 14:00). До того моменту підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання», - йдеться у заяві НАБУ.

У відомстві не коментують будь-які інші деталі, посилаючись на таємницю слідства. 

Нагадаємо, колишній суддя Дніпровського району суду Микола Чаус підозрюють у отримання хабаря на суму 150 тисяч доларів.  9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили його «на гарячому» під час отримання цих коштів. У вересні 2017  тодішній очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Чаус перебуває в анексованому Росією Криму. Вже згодом, 11 листопада 2017-го року скандальний суддя був оголошений у міжнародний розшук Інтерполом.

Того ж року Чаус незаконно перетнув український кордон та попросив політичного притулку у Молдові. Він перебував в країні до моменту його викрадення 3 квітня 2021 року у Кишиневі. Влада Молодови заявила, що організатори викрадення були громадяни України, і Чауса вивезли на батьківщину. 

ІА "Вголос": НОВИНИ