У Міністерстві освіти та науки України відповіли на закиди в їхній бік про дискримінацію щодо приватних вищих навчальних закладів. У новій урядовій постанові йдеться про дозвіл на перетин кордону лише студентам державних і комунальних вишів.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит hromadske.

 

Так, у МОН зазначили, що згідно з Порядком реалізації права на академічну мобільність (постанова КМУ №579), освітні заклади, які беруть участь у програмах академічної мобільності, отримують фінансування для покриття своїх витрат із державного або місцевого бюджету.

Зміни, що вноситься до Правил перетинання державного кордону, стосуються цієї категорії студентів, оскільки саме в такому разі, відповідно до законодавства, державні та комунальні заклади вищої освіти зможуть безоплатно забезпечити учасників академічної мобільності необхідними послугами.

Як уточнюють у МОН, маються на увазі, зокрема, організаційні, протокольно-інформаційні, консультаційні послуги та послуги з перекладу.

У міністерстві також вказують, що існують приватні заклади вищої освіти, яким призупинили ліцензії, але які не припинили існування юридичної особи приватного або публічного права.

ІА "Вголос": НОВИНИ