Галицький суд Львова не знайшов вини народного депутата Олександра Юрченка в автомобільній аварії, яка сталася влітку в центрі Львова. Зокрема, він визнав недійсним тест, який виявив у нардепа наркотичне сп'яніння.

Про це свідчить копія постанови Галицького райсуду Львова, яку Юрченко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з рішенням суду, тест проводився з численними порушеннями, крім того, самого тесту немає в переліку тестів, дозволених для такої перевірки. Тож, результат аналізу суд визнав недійсним, а в матеріалах справи не знайшов жодних доказів вини нардепа.

В решті решт, суд дійшов висновку, що в діях Юрченка немає складу адміністративного правопорушення, і справу закрив.

Сам депутат назвав це рішення справедливістю, за яку «варто боротися».

«Сьогодні я отримав повне рішення суду, в якому зазначається про відсутність в моїх діях ознак адміністративного правопорушення (а саме перебування під станом наркотичного сп‘яніння, керуючи автомобілем). Якщо таке сталося, значить комусь це було вигідно. Але справедливість є і за неї варто боротися», - написав він.

Нагадаємо, ДТП сталася 8 липня вдень на площі Міцкевича. Юрченко на своєму Ford Mustang виїжджав задом зі стоянки й врізався у Volkswagen Jetta, який їхав повз. Приїхали патрульні, і депутату зробили тест на наркотичне сп'яніння, який дав позитивний результат.

ІА "Вголос": НОВИНИ