Суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку, якого у 2018 році викрили на хабарі в 5 тисяч євро, 13 березня 2023 року засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

«Буду жити з цим до кінця своїх днів. Кожен день жалкую за свій вчинок. Якби можна було повернути час назад, то ніколи б не вчинив такого ганебного вчинку», – сказав Булка на засіданні суду.

За даними слідства, 5 тисяч євро хабаря суддя отримав за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми.

У матеріалах слідства звучить фраза судді, мовляв, що він винесе потрібну ухвалу за умови надання йому «5 пляшок шампанського». Надавач хабаря на одній із наступних зустрічей перепитав: «5 — це в євро чи доларах?».

Суддя Булка заявив на суді, що сприйняв питання як жарт. Втім, гроші взяв. Їх знайшли у лівій кишені штанів судді під час затримання. Його затримали в більярдному клубі у Івано-Франківську після отримання другої частини хабаря у 3 тисячі євро.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ