Своїми настроями та заявами, які не мають під собою абсолютно ніякого підґрунтя, так звані «антивакцинатори» гублять у простих людей віру в життя.

Про це в ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив адвокат та депутат Львівської міської ради від партії «ЄС» Юрій Ломага. 

Юрій Ломага розповів, що сьогодні, як член бюджетної комісії Львівської міськради, він відвідав 8-му клінічну лікарню Львова. Там разом з іншими депутатами, зі слів Ломаги, розглядали питання щодо виділення коштів з бюджету міської ради на закупівлю кисню для хворих на коронавірусну інфекцію. Разом з тим депутат зауважив, що ситуація у цій лікарні, як і у інших «ковідних» медзакладах Львова, зовсім невтішна, тому його дивує позиція «антивакцинаторів», які досі закликають людей уникати щеплення. 

«От коли «антивакцинатор» зайшов би у «ковідне» відділення і поглянув на ситуацію, коли людина хоче жити і жадібно ковтає повітря, думаю, у нього змінився би світогляд. Якби ви зайшли у морг на Топольній, або ж на Пекарській і подивилися, скільки там лежить тіл, то це просто не вкладається у голові. За добу помирає 70 людей, а за вихідні дні – 140! Патологоанатоми просто падають з ніг!» – наголосив Ломага.

Депутат зізнався, що раніше він сам скептично ставився о вакцинації, однак після побаченого у лікарнях його думка суттєво змінилася. Разом з тим він закликав противників вакцин «тримати свою позицію при собі» та не вводити в оману інших громадян.

«Своїми настроями «антивакцинатори» просто гублять у людей віру в життя. Якщо ви не хочете вакцинуватися, то сидіть удома, це ваше право! Але вийдіть туди, де смерть ходить поруч з життям, от тоді ви зміните точку зору», – підкреслив гість ток-шоу.

Також Юрій Ломага відреагував на пропозицію противника вакцинації замість закупівлі вакцини будувати стадіони та спортивні майданчики, аби покращувати фізичне здоров’я українців. Зокрема, Логама заявив:

«Якщо ми будемо саме зараз виділяти кошти на це, а не на медицину, то на тих спортивних майданчиках зробимо кладовище! От міський голова Львова пропонує крематорій будувати, бо вже немає де людей хоронити!» – прокоментував юрист. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", з 18 жовтня у Львові посилено карантинні обмеження. В місті заборонені масові заходи, а для доступи для більшості сервісів відкритий лише за умови наявності сертифікату про вакцинацію або ж ПЛР-тесту (ресторани та кафе, кінотеатри та галереї, готелі та хостели, спортзали та салони краси).

Водночас за даними редакції у львівських продуктових крамницях, а також у магазинах, які торгують товарами першої необхідності, та аптеках не вимагатимуть від покупців ковід-сертифікатів, негативних ПЛР-тестів чи інших документів.

Зауважимо, що Львівщина перебуває в «червоній» карантинній зоні, внаслідок чого на території області ввели додаткові обмеження. Проте у самому Львові наразі не йде мова про запровадження повного локдауну. Понад те, для проїзду у львівських маршрутках не вимагається наявності сертифікату про щеплення чи ПЛР-тесту. 

Додамо, що з огляду на спалах COVID-19 у Львові Рада церков міста закликала вірян по можливості утриматись від відвідування храмів на час гострої фази пандемії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ