Тарифи на електрику можуть зрости вдвічі вже цього року.

Про це розповів член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в інтерв'ю «Телеграфу».

«Нам потрібна політична воля для непростого та непопулярного кроку – відпустити та лібералізувати тарифи на електроенергію для населення. Сьогодні у нас дві державні компанії »Енергоатом« і »Укргідроенерго« по року дотують населення десь на 120 мільярдів гривень. Трохи менш як 100 мільярдів – це »Енергоатом«, десь близько 25 мільярдів – це »Укргідроенерго«. Фактично кожного без виключення українця дотують ці дві державні компанії. Ринкова ціна на електроенергію сягає від 5 до 6 гривень за кіловат-годину, і це без врахування тарифу на диспетчеризацію та доставку. Тариф для населення за спожиту електроенергію – 2 гривні 64 копійки, а до середини минулого року був вдвічі меншим. Тобто субсидіювання цими двома компаніями було ще більшим», – пояснив він.

Відповідаючи на запитання, коли ж очікувати підвищення ціни на електрику і до якого рівня, Нагорняк заявив, що, на його думку, до цього рішення нас вже підштовхують наші партнери.

Сергій Нагорняк також розповів, яким буде новий тариф на електрику.

За його словами, ціна зросте приблизно вдвічі від сьогоднішніх цифр. Тобто буде трохи менше ніж 6 гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ