Місцеві видання повідомили, що ТЦК та СП у Черкасах тимчасово не приймає документи на відстрочку від мобілізації.

Такі інформацію напередодні поширило видання «18000» із посиланням на спікера Черкаського територіального центру комплектування.

«Після набрання чинності закону про мобілізацію мають змінитися правила надання відстрочок. Алгоритм має бути затверджений постановою Кабміну. Щоб люди зараз не витрачали даремно час і власні ресурси, тимчасово призупинено прийняття документів. Адже розгляд пакета документів перевищує термін набрання чинності новим законом», - нібито заявила речник.

Водночас речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що це неправдива інформація. Він висловив припущення, що слова спікера Черкаського ТЦК могли вирвати з контексту.

«В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе», - заявив речник.

ІА "Вголос": НОВИНИ