У Львові у неділю, 24 березня, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Свободи, зібралось тисячі людей, котрі вимагали від влади провести чесні вибори – без фальсифікацій та використання адміністративного ресурсу. Також галичани підтримали кандидата на пост Президента України Руслана Кошулинського.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час виступу закликав українців не продавати свій голос на виборах, бо від цього залежить їхнє майбутнє.

«Україна досі залишається олігархічною державою, де олігархи, які хочуть зберегти владу, почали максимально використовувати маніпуляцію свідомістю громадян з подальшою фальсифікацією в день голосування. Ті, хто продають такі голоси і купують їх – вороги нації. Бо кожен з нас хоче мати чесну державу із законами», - сказав Тягнибок

«Коли українці врешті-решт усвідомлять, що не можна піддаватися підкупу і маніпуляції, ми нарешті отримаємо успішну державу. Бо коли ми вчиняємо злочин, це загрожує не лише нам, а й нашим дітям. Якщо так далі триватиме, то молодь покидатиме Україну, а саме вони мають бути тим цвітом, який творитиме державу», – сказав Тягнибок.

Лідер ОУН Богдан Червак нагадав, що споконвічним українським ворогом є Москва, а тому українцям потрібно не вестись на маніпуляції та об’єднуватися довкола націоналістів.

«Українці потребують консолідації, єдності. На нас наступає наш споконвічний ворог – Москва. У РФ не приховують, що їм мало Криму та Донбасу. Москва хоче поставити українців на коліна. Того ж хочуть і олігархи, котрі вже служать Москві, планують служити або ж будуть це робити. Українці потребують єдності.

Руслан Кошулинський – це єдиний кандидат у Президенти України, котрий має чітку програму декомунізації та дерусифікації України. Він не завагається дати указ, щоб українська армія пішла у наступ та визволила нашу землю», - сказав Богдан Червак.

Підтримали акцію «За чисті вибори» і міські голови Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького.

Мер Франківська Руслан Марцінків пригадав часи Революції Гідності, зокрема ранок 20 лютого 2014 року. За його словами, тоді кандидат у Президенти Кошулинський виносив з вул. Інституцької майданівців, котрих розстріляв «Беркут».

«Потім на сесії ВРУ ми голосували за те, аби відсторонити Януковича. Потрібно було багато зусиль, аби зібрати Верховну Раду. Багато депутатів тоді вже втекло з країни. Але саме Руслан Кошулинський зібрав те засідання Парламенту, на якому відсторонили Януковича», - пригадав Марцінків.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що його місто є справжнім бандерівським краєм, хоч і знаходиться за Збручем. «Хмельничани показали, що «не ведуться» на рейтинги, корупцію чи маніпуляції з рейтингами. Вони, голосуючи за міську владу, прийшли на вибори і проголосували за українських націоналістів», – розповів Симчишин про день, коли він став мером міста.

Олександр Симчишин також наголосив, що коли 31 березня українці робитимуть вибір на наступні 5 років для нашої України, вони повинні зробити так само, як у 2015 році зробили хмельничани. «Ми повинні обрати того, хто любить Україну. Ми повинні обрати українського націоналіста – Руслана Кошулинського. Тому що для нього, як і для всіх нас, – Україна понад усе. І я впевнений: ми з вами 31 березня зробимо правильний вибір», – резюмував мер Хмельницького.

Мер Тернополя Сергій Надал розповів, що особисто знає Руслана Кошулинського, а тому підтримує його.

«Через тиждень ми повинні створити собі нову українську історію. Ми повинні проголосувати за того, хто підніме українців з колін, зупинить зубожіння народу, переможе агресора. Це може зробити Руслан Кошулинський», - наголосив мер Тернополя.

Заступник керівника партії «Правий сектор» Василь Лабайчук зазначив, що вибори – це шанс, щоб обрати собі гідну владу.

«Українці стоять перед вибором: або Україна залишається у руках режиму внутрішньої окупації, котру створили олігархи або вибирає українського націоналіста», - сказав заступник керівника партії «Правий сектор».

Ветеран російсько-української війни, поет Борис Гуменюк розповів, що українці обирають не просто Президента, а й головнокомандувача ЗСУ.

«Головнокомандувачем має бути людина, котра дасть указ розпочати наступ та зачистити нашу землювід ворогів. Нам говорять, що це все можна зробити за допомогою якихось переговорів. Я не вірю фрау Меркель, я вірю в українського солдата та його зброю. Ми мусимо вигнати ворогів за «поребрик» та втопити їх у Чорному морі. Для цього Президентом повинен бути націоналіст. І це - Руслан Кошулинський», - сказав Борис Гуменюк.

На віче «За чисті вибори» були присутні й волонтери, зокрема Олена Живко.

«Ми, волонтери, прийшли сюди, щоб послухати та підтримати кандидата у Президенти України Руслана Кошулинського. Бо якщо ветеран АТО стане головнокомандувачем, то ми обов’язково переможемо у війні з окупантом. На віче присутні представники близько 50 громадських та волонтерських організацій. Це свідчить про те, що Кошулинський достойний кандидат у Президенти, котрий об’єднує людей», - наголосила Олена Живко.

Прийшов на віче і кандидат у Президенти України від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський. Він наголосив, що Україна має бути заможною країною, що дасть можливість українцям розвиватися.

«Я колишній заробітчанин. Я ніде не бачив українців заробітчан жебраками. Вони себе можуть реалізувати всюди, тільки не в Україні», – уточнив він.

Кандидат у Президенти зазначив: «Формула нашої перемоги – це потужні Збройні сили, усунення олігархів від правління країною, спільна національна ідея, єдність влади і нації – аби відстоювати свою незалежність. Ми маємо бути останнім поколінням, яке воює».

Закінчилось Віче Гідності «За чесні вибори» спільним виконанням Гімну України.

ІА "Вголос": НОВИНИ