Президент США Дональд Трамп заявив, що може закликати лідерів країн G7 зібратися на саміт, незважаючи на ситуацію з коронавірусом.

Як пише BBC, Трамп розглядає можливість проведення саміту в заміській резиденції президента США Кемп-Девід, хоча він був перенесений в режим онлайн через пандемію коронавірусу.

Особиста зустріч лідерів країн «Великої сімки» повинна була проходити з 10 по 12 червня. Її замінили на відеоконференцію, але Трамп заявив, що було б «великим знаком для всіх», якби зустріч пройшла, де була запланована.

«Я розглядаю можливість перенесення G7 на ту ж або іншу дату в Вашингтон, округ Колумбія, в легендарний Кемп-Девід. Інші члени також починають повертатися. Це було б здорово, знак всім - нормалізація!»– повідомив американський президент.

Як відомо, в G7 входять США, Франція, Великобританія, Італія, Канада, Японія і Німеччина. У квітні лідери цих країн вже збиралися на відеоконференцію, що присвячена ситуації з коронавірусом. На травень була запланована ще одна конференція – підготовча до ключової, яка повинна пройти в червні.

Нещодавно керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі провели відеозустріч з послами країн G7 та головою представництва Європейського Союзу в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ