Заклики до FREXIT ще більше посилилися після того, як провідний учасник кампанії у Франції звинуватив Європейський Союз у тому, що він спровокував дефіцит вакцин проти коронавірусу.

Як повідомляє Express, Брюссель активізував свою боротьбу з забезпеченням Covid-вакцин для сотень мільйонів людей, попереджаючи фармацевтичну компанію AstraZeneca, що він заблокує експорт, якщо вони не поставилять обіцяні дози.

Центри вакцинації в Німеччині, Франції та Іспанії відклали або навіть скасували вакцинацію, в той час як Брюссель також публічно звинуватив компанію AstraZeneca в невиконанні узгодженого розподілу.

Компанія повинна була доставити близько 80 мільйонів доз вакцини до ЄС до кінця цього місяця, але попередила, що через виробничі проблеми вона не дотримається договору.

Проте AstraZeneca заявила, що Великобританія, яка повністю вийшла з ЄС минулого місяця і вже вакцинувала близько восьми мільйонів людей, отримає замовлену кількість доз.

Керівник фірми Паскаль Соріот виправдовується тим, що Великобританія замовила вакцину за контрактом за три місяці до ЄС.

Президент Генерації Frexit Шарль-Анрі Галлуа, який очолює кампанію виходу Франції з ЄС, розпочав активну атаку проти Брюсселя.

Він написав у Twitter: «Вільна і незалежна держава діє відповідно до своїх інтересів і робить це швидко.

»Те, що сталося з вакцинами Pfizer і AstraZeneca, відбудеться також з вакцинами Valneva.

«ЄС - це тягар на всіх рівнях!»

Так Галлуа відреагував на твіт Бориса Джонсона про те, що Великобританія замовила 60 мільйонів доз вакцини Valneva, з можливістю придбати ще 130 мільйонів, якщо дози виявляться безпечними, ефективними та придатними.

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ