26 вересня в Харківській області оголошено Днем жалоби за загиблими у катастрофі літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом.

Про це йдеться в розпорядженні голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

«Оголосити у Харківській області 26 вересня 2020 року Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26. У День жалоби на всій території області приспустити Державний Прапор України на всіх спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій та розмістити на ньому траурну стрічку. Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічні заходи», – зазначається в розпорядженні.

Зокрема, 26 вересня рекомендовано відмінити проведення розважальних заходів та спортивних змагань, керівникам телеканалів та радіостанцій пропонується внести зміни до програм передач.

Як відомо, 25 вересня о 20:50 поблизу м. Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака АН-26 ЗСУ. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 28 осіб. Знайдено тіла 22 загиблих, 2 особи постраждало та пошуки чотирьох осіб тривають.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ