38 лисиць облікували за допомогою фотопасток у Національному природному парку «Сколівські Бескиди».

Як розповів «Вголосу» директор парку Василь Приндак, чотири фотопастки зафіксували дорослих лисиць у лісі. А ось маленькі народяться навесні.

«З грудня до лютого у лисиць триває шлюбний період. Аби привабити самку, самці «танцюють» перед нею на задніх лапах. Такий танець називається лисячим фокстротом», - каже він.    

За його словами, лисиці живуть самотньо і ніколи не збираються у зграї. Проте під час шлюбного періоду  ці тварини створюють пари на довший час. Залицятися до самки можуть відразу кілька самців. Тоді вони не відходять від неї ані на крок. А також влаштовують між собою бої. А перед самкою танцюють так званий шлюбний фокстрот.

лисиця

Самка обирає найсильнішого і найрозумнішого партнера.

Зараз, за словами Василя Приндака, через великий сніг у Карпатах, лисиці ходять у села та крадуть домашню птицю. Проте не так часто, як про це говорять люди. Спочатку лисиці намагаються вполювати у лісі мишей чи зайців. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Сколівських Бескидах уже зафіксували сліди ведмедя, який прокинувся з зимової сплячки першим. А також до людських осель полікуватися приходять і старі зубри.

ІА "Вголос": НОВИНИ