Завтра, 11 травня, львів’ян та гостей міста запрошують у Палац Хоткевича на перегляд оскароносної стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова. Початок – о 16:00.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації - тут.

Стрічка «20 днів у Маріуполі» розповідає про перші тижні бойових дій у місті Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення росією Маріуполя.

Команда отримала Пулітцерівську премію, а також у 2024 році їм присвоїли Шевченківську премію. Стрічка перемогла у номінації «Найкращий документальний фільм» британської кінопремії BAFTA та американської кінопремії «Оскар».

У Палаці Хоткевича нагадують, що у галереї установи триває виставка «Мій Маріуполь та світ довкола» військовослужбовця ЗСУ Мирослава Кобилянського. Експозиція складається із 30 фоторобіт Маріуполя, яким було місто до повномасштабного вторгнення.

Відтак у суботу, перед переглядом фільму, о 15:00 год. відбудеться екскурсія виставкою, яку проведе маріуполець, волонтер і громадський діяч Євген Тузов.

Нагадаємо, Палац Хоткевича розташований на вул. Кушевича, 1.

ІА "Вголос": НОВИНИ