Голова депутатської комісії Львівської облради з питань міжнародного співробітництва Наталія Галецька та голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук взяли участь у спільній нараді з представниками районних державних адміністрацій, громадських організацій, профільних департаментів Львівської облдержадміністрації на тему «Грантові можливості в соціальній сфері» Про це повідомила прес-служба облради.
 
Учасники зустрічі обговорили можливості залучення коштів з програм міжнародної технічної допомоги для реалізації необхідних соціальних проєктів у громадах Львівщини.
Зазначили перелік фондів, організацій, які працюють з грантовими ресурсами, умови та критерії проєктів. На думку депутатів Львівської облради, важливо систематизувати інформацію про чинні організації, до яких громади можуть звертатися з грантовими заявками, а також налагодити зв’язки з представниками інститутів громадянського суспільства, які можуть навчати, консультувати представників самоврядування, разом готувати пакети документів необхідних для отримання грантів.
«Ми шукаємо додаткові шляхи залучення фінансових ресурсів на розвиток об’єктів соціальної сфери у територіальних громадах, - розповів Микола Іщук – Зміни та завдання, які виникають в процесі реформи соціального захисту, створюють додаткове навантаження на бюджети громад. Але, як відомо, новостворені громади Львівщини ще не досягли необхідного рівня спроможності. Відсутність ресурсів може сповільнити втілення реформи соціального захисту, це негативно вплине на якість послуг для людей. Тому такі проєкти, як відкриття соціальних кімнат у громадах, або створення будинків підтриманого проживання було б добре реалізовувати ресурсами з технічної допомоги. Львівська обласна рада співфінансуватиме такі ініціативи з обласного бюджету. Таким чином ми зможемо підтримати громади, скоріше відкрити важливі для мешканців соціальні об’єкти. І це буде успішний приклад Львівщини».
Наталія Галецька запевнила, що Львівщина відкрита до співпраці з міжнародними організаціями.
«Ми готові розглядати різні пропозиції співпраці. Це мотивація до розвитку потужних команд та фахівців з проєктного менеджменту в області. Реалізовані в рамках міжнародної допомоги проєкти відповідатимуть європейським стандартам та допоможуть впровадити якісні послуги для населення», - наголосила депутатка.

ІА "Вголос": НОВИНИ