23 лютого ввечері у Донецькій області народилася дівчинка. Вона стала третьою дитиною у родині Наталі та Ігоря. А буквально за кілька годин немовля та її маму рашисти «привітали» першим бомбардуванням.

Породілля знала про свій діагноз: катаракта очей і готова була до того, що ніколи не побачить обличчя своєї дитини. Тоді ще ані сама Наталя, ані її родина не знали, що буквально за кілька місяців у Львові лікарі здійснять її мрію – проведуть безоплатну операцію. А дорого вартісні імплантати для неї придбали благодійники.

Наталя потрапила до Львова з Новоселівки Донецької області евакуаційним поїздом. Разом з нею приїхали її чоловік та донечки.

Виїхати з домівки вони змушені були аби врятувати дітей. Вона згадує, що коли приїхали до Львова, то звернулися до волонтерів за допомогою. Їх відразу скерували до лікарні Святого Луки Першого медичного об’єднання Львова.

«Мене привели сюди, взяли за руку, всюди водили, допомагали. Мені навіть бахіли вбрали. Мені аж незвично було від такого ставлення до мене», - говорить Наталя.

Жінка розповідає, що зір почала втрачати ще у дитинстві. Вона готувалася до цього: навчалася у спеціальній школі для слабозорих, де її навчили готувати, дбати про себе і доглядати за іншими. Тобто, мак сильно підготували до життя у темряві.

Звісно, Наталя та її родина цікавилися можливість прооперувати очі та відновити зір. Але у них не вистачало для цього коштів. Народивши першу донечку, жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори. А от під час вагітності другою – три роки тому – осліпла повністю.

Після операції у Львові жінка не могла натішитися тим, що бачиш: людей та предмети навколо себе, свого чоловіка та донечок.

Вона також розповідає, що у Донецькій області залишилася її свекруха. І з нею родина підтримує зв'язок та отримує новини. Свекруха розповідає про постійні обстріли та окупацію її рідного краю.

«Знаю, що захопили росіяни Рідкодуб, Харківське. Бомблять Коровій Яр. По Азовському фігачать, люди у льохах сидять. Нашу Новоселівку бомблять», - розповідає вона.

І додає, що їй дуже хочеться повернутися додому.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові рятують родину, яка постраждала від бомбардування вокзалу у Краматорську.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ