Сьогодні, 26 червня, компанія «Онур» розпочала першочергові протиаварійні роботи на каналізаційному колекторі, що на вул. Винниченка. Мет робіт - уникнути підтоплення та вимивання ґрунту.

Про це повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, інформує пресслужба Львівської міськради.

Наразі підрядник знімає верхній шар асфальту, аби очистити колектор, на якому стався залом, та забезпечити витік води.

«Ми виявили серйозний провал та залом колектора на вул. Винниченка. Йдеться про колектор великого діаметру – 1,5 м на 1 м. Фактично, він склався та не працює, тому є загроза, що вода може не сходити з вул. Кривоноса і може бути підтоплення на вул. Винниченка. Саме тому ми це питання винесли вчора на розгляд комісії з питань ТЕБ і НС, аби підрядна організація оперативно виконала першочергові протиаварійні роботи«, - розповіла Ірина Маруняк.

По діаметру орієнтовно 4 м асфальт не мав основи, оскільки ґрунт вимило. Тому була небезпека для транспорту, який там рухається. До того ж, важливо, щоб під час злив не прогресувало вимивання ґрунту.

Відтак компанія «Онур» знімає верхній шар асфальту. Далі буде розчищено колектор, який заламався, аби можна було відновити максимальний спуск води.

»Далі буде другий етап виконання робіт – відновлення роботи колектора, а, можливо, і будівництво певної ділянки нового колектора. Зазначу, що цей колектор насправді має багато років», - розповіла Ірина Маруняк.

Як повідомлялося, 25 червня Львовом пронісся буревій, в результаті якого було підтоплено чимало вулиць міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ