У сесійній залі Львівської обласної ради у п’ятницю, 3 грудня відкрився триденний конгрес Всеукраїнської громадської спілки «Українська студентська ліга».

Присутні обрали головою конгресу студента Данила Величка. Він  анонсував, що молодь з різних регіонів України на Львівщині практикуватиметься у законотворчості, аналізуватиме діяльність громадського середовища Львівщини, щоб кращі приклади поширювати в інших областях.

Представники студентського самоврядування найбільших українських закладів вищої освіти та голови студентських неурядових організацій обговорили принципи діяльності Української студентської ліги та визначили напрямки  співпраці. А саме: створення відокремленого підрозділу організації у Львові, співпрацю з регіональними закладами вищої освіти, студентськими та молодіжними організаціями.

Також відбулася презентація регіональних проєктів, які успішно реалізовуються Українською студентською лігою. Наприклад, для сприяння обміну освітніми практиками між університетами та налагодження комунікації між молоддю з різних регіонів діє програма академічних обмінів «Плацкарт».

Проєкт «Літня школа самоврядування» передбачає проведення інтенсивного курсу для розвитку лідерських якостей у молоді. Також представники громадської організації реалізовують ідеї задля залучення молоді до процесів ухвалення рішень. У форматі тижневих занять діє школа органів студентського самоврядування.

 На думку студентства, актуальним було б створення на Львівщині багатофункціонального простору, який поєднуватиме  навчальні програми та дозвілля. Також молодь ініціює проведення спортивних змагань «Студентська ліга» та всеукраїнської наукової конференції.

ІА "Вголос": НОВИНИ