Цього року у Львові не проводитимуть конкурс проектів Громадського бюджету.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 12 серпня, виконком Львівської міської ради.

"У зв’язку з агресією російської федерації, дією в Україні воєнного стану та дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 “Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах
воєнного стану“ виконавчий комітет вирішив:
Не проводити у 2022 році прийом заявок (проєктів) на громадський бюджет м. Львова, передбачений ухвалою міської ради від 30.06.2016 № 632 “Про затвердження Положення про громадський бюджет
м. Львова“.", - говориться у рішенні.

Нагадаємо, конкурс проектів Громадського бюджету Львова розпочали проводити з 2016 року. 

Він передбачає, що будь-який мешканець міста може запропонувати ідею на що витратити кошти місцевого бюджету. Для цього треба запропонувати проект вирішення невеликої чи більшої локальної проблеми. 

Мешканці, які не створюють проектів, мають змогу проголосувати та своїм голосом підтримати найдоцільніше використання коштів. 

На жаль, через повномасштабне вторгнення росії в Україну проекти, які перемогли минулого року, будуть втілені не скоро. Тому рішенням виконкому передбачено перенести реалізацію цих проектів на майбутнє. А, також, цього року не проводити нового конкурсу.

Читайте також у «Вголосі»: кому у Львові вимкнуть гарячу воду. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ