У Львові судитимуть директора однієї з будівельних компаній, який не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, укладав фіктивні договори купівлі-продажу квартир. Таким чином чоловік заволодів грошима 38 клієнтів. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомила поліція Львівщини.

Як встановили правоохоронці, у 2018-2022 роках директор будівельної компанії під приводом укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному будинку, який мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області, заволодів грошима 38 громадян.
Отримані гроші він не перераховував на рахунок товариства, а привласнював.
 
Будинок забудівельник так і не звів, а клієнти компанії зашились і без квартир, і без коштів. Майбутніх власників помешкань чоловік ошукав на загальну суму майже 23 мільйони гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2,ч.3 та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ